Deze website maakt gebruik van cookies om de functionaliteit en het gebruiksgemak te vergroten. Als u onze website gebruikt, gaan wij er vanuit dat u hiermee akkoord gaat. Sluit

De Appel

arts centrePrins Hendrikkade 142
1011AT Amsterdam

Telefoon:

020-6255651

Fax:

020-6225215

E-mail:

Website:

http://www.deappel.nl

KvK:

41197650


Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur
Zondag van 12.00 tot 18.00 uur

Specialiteiten:
Tentoonstellingen, performances, lezingen, debatten, theoretische publicaties en studieprogramma's

Bedrijfsomschrijving:
De Appel is een internationaal instituut voor de hedendaagse kunst en vervult een sleutelpositie in de kunst in Amsterdam en Nederland. De Appel laat een breed en nieuwsgierig publiek kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast stelt De Appel kunstprofessionals in staat om hun vakkennis verder te ontwikkelen.

Bedrijfsgeschiedenis:
De Appel is in 1975 opgericht op initiatief van Wies Smals. Onder Smals bevlogen leiding groeide De Appel uit tot een gerenommeerd centrum voor performance en installatie- en videokunst. Kunstvormen die toen nog in de kinderschoenen stonden.

In 1984 nam Saskia Bos het directeurschap op zich. Onder haar leiding werd De Appel een centrum van internationale allure. Het programma was gefocust op het promoten van jong artistiek talent. Huidig directeur Ann Demeester voegt hier sinds 2006 een programmering aan toe op het scherpst van de snede. Ook streeft zij naar transparantie en toegankelijkheid.

De Appel dankt haar naam aan haar eerste onderkomen, pakhuis De Appel, op de Brouwersgracht in Amsterdam. Sinds 2012 is De Appel gevestigd in een historisch pand op de Prins Hendrikkade nabij het Centraal Station met naast tentoonstellingszalen een bibliotheek en archief, een bookshop en een cafe-restaurant.

Foto's


Bedrijfsfoto De Appel

Social Media

De Appel heeft niet opgegeven actief te zijn op LinkedIn, Youtube, Facebook, Twitter, Google+ of Pinterest.

Recensies

Nog geen recensies voor dit bedrijf gevonden. Schrijf hier over uw eigen ervaring!
Rubrieken: Museums,