Deze website maakt gebruik van cookies om de functionaliteit en het gebruiksgemak te vergroten. Als u onze website gebruikt, gaan wij er vanuit dat u hiermee akkoord gaat. Sluit

Science Center NEMO

voor iedereen die nieuwsgierig isOosterdok 2
1011VX Amsterdam

Telefoon:

020-5313233

Fax:

020-5313535

E-mail:

Website:

http://www.e-nemo.nl

KvK:

41197953


Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Specialiteiten:
Tentoonstellingen, theatervoorstellingen, films, workshops en demonstraties

Bedrijfsomschrijving:
Science Center NEMO is het grootste science center van Nederland. Vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen. In het science center maken bezoekers van alle leeftijden en origine een speelse ontdekkingsreis door de wonderbaarlijke wereld van wetenschap en technologie.

Het groene NEMO-gebouw met het hoogstgelegen plein van Nederland ligt bovenop de IJ-tunnel en is ontworpen door de gerenommeerde Italiaanse architect Renzo Piano.

NEMO is tevens te vinden op de luchthaven Schiphol, waar wachtende reizigers in een interactieve tentoonstelling ook hier kennis kunnen maken met de fascinerende wereld van wetenschap en technologie. De tentoonstelling staat achter de douane aan het begin van pier D.

Bedrijfsgeschiedenis:
Wetenschap en technologie zit de voorgangers van Science Center NEMO in het bloed. De wortels van NEMO liggen in 1923 toen het Museum van den Arbeid werd opgericht. In 1954 werd de naam gewijzigd in NINT, gevolgd door newMetropolis in 1997.

De naam Science Center NEMO werd voor het eerst ge´ntroduceerd in 2000. In het Latijn betekent NEMO 'niemand' en verwijst naar een wereld tussen fantasie en werkelijkheid.

Foto's


Bedrijfsfoto Science Center NEMO

Social Media

Science Center NEMO is actief op de volgende sociale netwerken:


Recensies

Nog geen recensies voor dit bedrijf gevonden. Schrijf hier over uw eigen ervaring!
Rubrieken: Museums,
Diensten: Museumdiensten,
Productsoorten: Kunstwerk,Welkom bij uw TheCompanyTree bedrijfsprofiel


U kunt inloggen met uw gegevens op de wijzig-pagina om uw profiel uit te breiden met extra informatie en afbeeldingen. Breng uw profiel direct onder de aandacht door deze te delen op verschillende social media.